Фундамент для каркасного будинку

Фундамент для каркасного будинку

44 Новости Винницы

Каркасний будинок — розумна економія часу, грошей та трудових ресурсів. Його зведення починається з підготовки будівельного майданчика, який вирівнюють та зачищають. Далі виконують розмітку, забивають кілочки за проектом майбутньої будівлі, приступають до копання траншеї.

Ширина траншеї визначається товщиною стінок майбутньої будови. У разі каркасних будинків ширина траншеї повинна бути 50 см. Рити траншею потрібно на глибину, яка визначається кліматичними умовами місцевості, а також максимальним рівнем промерзання грунту. У північних районах вона може бути до півтора метра, а в середній смузі не слід рити глибше 70 см.

Коли траншея буде готова, починають встановлювати фундамент каркасного будинку з урахуванням технології будівництва. Для цього з дошки обрізу виготовляють опалубку і виводять її на 40 см або на півметра над верхньою кромкою траншеї.

Фундамент для каркасного будинку

Основні матеріали для будівництва опалубки каркасного будинку

Для створення якісної опалубки знадобляться такі будівельні матеріали:

  • дошка обріза другого або третього сорту, довільної довжини від 3 до 6 метрів і товщиною в 2-3 см;
  • бруски перетином 50х50 мм;
  • цвяхи розміром 70-80 мм.

Далі здійснюються роботи з влаштування фундаменту. У готову траншею на її дно накидають биту цеглу або каміння, також підійде битий шифер. Шар буту засипають на одну третину глибини, на яку розраховано фундамент каркасного будинку. Поверх нього насипають шар піску товщиною 20 см, і рясно весь вміст опалубки поливають водою.

Після цього необхідно дочекатися, поки вода проникне і піде, потім знову насипають ще один шар піску і поверх нього ллють рясно воду. Повторюється ця дія ще кілька разів доти, доки пісок перестане зменшуватися в траншеї. Коли рівень піщаного шару стане постійним після відходу води, стане ясно, що пісок добре заповнив порожнечі між цегляним боєм і камінням нижнього бутового шару. Отже, можна переходити до будівництва каркасу жорсткості.

Для цього будуть потрібні такі матеріали:

  • швелер;
  • арматура;
  • куточок.

Допустимо кріплення металевих виробів дротом або хомутами, але рекомендується з’єднувати їх зварюванням для більшої надійності. Далі готують бетонний розчин та заливають фундамент. Якщо бетонний розчин купують готовий, то його кількість має бути такою, щоб вистачило на один день будівельних робіт. Це робиться через те, що бетонні суміші не можуть зберігатися занадто довго.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com