Фоторепортаж з VinBookFest у Вінниці

28 Новости Винницы

Впродовж двох днів 15-16 травня у Вінниці проходить уже традиційний фестиваль «VinBookFest». Минулого року через карантин захід скасували, однак цього року його проводять у змішаному форматі – онлайн та офлайн.

На Європейській площі розташували кілька палаток. Там різні видавництва та автори представляють відвідувачам книги та мерчі. Також у відведених місцях проводять майстер-класи.

Є на площі і фотозони – герой однойменного твору «Маленький принц», великі рожеві квіти. Малеча можна пограти у шахи.

До Вінниці на VinBookFest приїхали з різних міст України, є також місцеві автори.

Вінничанка Дар’я Паламарчук представляє збірку казок про кудлатих та вусатих, а також тематичний мерч – футболки, листівки, худі, стікери, керамічні намиста, чашки та еко-торбинки.

«Я сьогодні на VinBookFest вперше. Представляю всі свої книги, в мене їх на сьогодні є 5. Одна зі збірок уже має мобільний додаток з доповненою реальністю. Додаток безкоштовний. Тому всі, хто мають збірку казок про Мушельки, можуть побачити уже шість сюжетів.

Дуже багато людей, які підходять і цікавляться. Купують. Насправді, є дуже великі різниця між тим, що ти представляєш в онлайн, і тим, що тут. Можна взяти в руки, приміряти на себе, подивитися. Це класний захід, який треба робити частіше», – ділиться враженнями з Дар’я Паламарчук.