Електростанція на сонячних батареях

Електростанція на сонячних батареях

64 Новости Винницы

Ефективним і екологічним джерелом електроенергії є сонячні батареї, що перетворюють енергію світлових променів в електричний струм. Для формування електростанції потребує додаткового обладнання, правильно підібравши яке можна створити комплексну систему, повністю забезпечує електроенергією домоволодіння і яка є альтернативою централізованого енергопостачання.

Електростанція на сонячних батареях

Електростанція на сонячних батареях

Переваги реалізації проекту сонячної електростанції

Володарі реалізованого проекту сонячних електростанцій можуть розраховувати на ряд плюсів:

  • забезпечення основного і резервного електропостачання;
  • незалежність приватного домоволодіння від поставок електроенергії із загальних інженерних мереж;
  • отримання пасивного прибутку за рахунок участі в програмі, що дозволяє продавати надлишки електроенергії за Зеленим тарифом;
  • екологічність і безпеку.

Складові електростанцію елементи дорогі, однак вони не вимагають складної установки при формуванні комплексної системи і швидко окупаються. З недоліків проекту можна відзначити, що для його реалізації потрібна велика площа для розміщення фотоелементів, а також зниження ефективності установки в хмарну погоду.

Що потрібно для електростанції

Для формування інноваційної екологічної електростанції потрібні не тільки сонячні батареї, то і додаткові елементи, такі як:

  • мережеві і гібридні інвентори;
  • кабель для сонячних батарей;
  • коннектори;
  • ахисна автоматика;
  • елементи кріплення.

Всі ці елементи потрібно об’єднати в єдину конструкцію, для чого залучаються фахівці. Вони також знадобляться для забезпечення регулярного обслуговування системи. Щоб не розбиратися які саме види робіт потрібно зробити для формування електростанції і який регламент їх реалізації, можливо замовити проект в форматі «під ключ».

Що потрібно врахувати при виборі сонячних батарей

При формуванні системи електропостачання слід врахувати, що на ринку пропонуються кілька варіантів сонячних батарей, що відрізняються будовою кристалів кремнію. Фотоелемент на них може бути полікристалічний, монокристалічний і аморфний. Під кожен з них потрібно обладнання з різними характеристиками.

Електростанція на сонячних батареях. Висновки

Реалізуючи проект сонячної електростанції можна отримувати безкоштовно електроенергію, тому всі інвестиції в нього будуть швидко окупляться. Купувати обладнання слід в спеціалізованих організаціях, які гарантують його якість і відповідність заявлених характеристик реальним параметрам.

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com