До вінницького музею повернеться відреставрований «Стіл Петлюри»

27 Новости Винницы

В Національному науково-дослідному реставраційному центрі України відновили унікальний експонат Вінницького обласного краєзнавчого музею ‒ кабінетний стіл XIX століття, який стояв у кабінеті голови Директорії УНР Симона Петлюри під час його перебування у Вінниці. Відреставрований «Стіл Петлюри» вже в лютому експонують в 11 експозиційній залі музею.

Про це інформують на фейсбук-сторінці Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Як розповідають музейники, нещодавно відбулася робоча поїздка до Києва, де директор музею Катерина Висоцька та головний зберігач Тетяна Євсейчева взяли участь у засіданні реставраційної ради Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Під час засідання розглянули результати реставрації унікального та знаного «Стола Петлюри».

«Виконав цю титанічну роботу завідувач науково-дослідного відділу реставрації меблів Олександр Закусило. Результат перевершив всі наші очікування: стіл набув первісного оригінального вигляду, його доповнено втраченими деталями. Легендарний реставрований «Стіл Петлюри» уже в лютому займе своє чільне місце у 11 експозиційній залі», ‒ зазначають співробітники музею в своєму дописі.

Окрім того, інша музейна група в складі Світлани Шароварської, Лілії Гальчевської, Ольги Грабовської та Євгена Тичука в Національному музеї історії України разом з київськими колегами відбирали експонати для майбутньої спільної виставки «Зброя та військове спорядження: від давнини до сучасності».

«Масштабна виставка зброї з колекції Національного музею історії України та Вінницького обласного краєзнавчого музею уже в травні відкриється у Великому та Малому залах нашого музею», ‒ йдеться в дописі.

Нагадаємо, в жовтні в Національному музеї історії України відкрили унікальну виставку старожитностей з Вінниччини.