До Подільського зоопарку привезли самку одного з найбільших орлів у світі

38 Новости Винницы

У Подільському зоопарку оселився один з найбільших орлів у світі – орлан білоплечий. Привезли птаха з Миколаївського зоопарку. Це самка, їй допоможуть знайти пару.

Про це повідомили у адміністрації зоопарку.

«Вага птаха з родини яструбових може досягати дев’яти кілограмів, а розмах крил –2- 2,5 метрів. Приїхав до Вінниці крилатий велетень з Миколаївського зоопарку. На подальше утримання у наш зоопарк самку орлана білоплечого передали за рішенням координаторки Євросоюзу. Вона ж запевнила, що допоможе знайти пару для птахи. Стать орлана визначили за допомогою спеціального дослідження. Для його проведення адміністрація Миколаївського зоопарку направила пір’я птаха на дослідження у Харків», – йдеться в повідомленні.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, переїзд до Вінниці новий мешканець переніс добре. Жодних транквілізаторів використовувати для його транспортування не довелось. Поводився він цілком спокійно. Везли птаха у спеціальному вольєрі. Його конструкція безпечна та відповідає нормам транспортування даного виду тварин.

«Коли ми випустили орлана білоплечого у його новий вольєр, він одразу взявся до роботи, почав вити гніздо. Гілля наші працівники принесли у вольєр завчасно. Не хотіли турбувати новосельця після його приїзду», – розповів директор зоопарку.

Новий мешканець зоопарку їсть м’ясо і рибу. Найчастіше його можна побачити вгорі на декоративній вежі або ж поряд на перекладині. Звідти він уважно спостерігає за новими сусідами та вдивляється у нові краєвиди. Пильно стежать за новосельцем і його родичі з сусідніх вольєрів. Нині у Подільському зоопарку з родини яструбових орел степовий, гриф і орлан білохвіст.