Діагностика ходової частини

Діагностика ходової частини

46 Новости Винницы

Якість автомобільних доріг у Вінниці і області залишається посереднім. Наявність вибоїн і ям негативно відбивається на якості роботи ходової. Її вплив на керованість і безпеку вагомо, тому важливо своєчасно виявляти проблемні вузли та усувати поломки. У цьому допоможе діагностика ходової, частину процедур автовласник може виконати самостійно, частину слід довірити фахівцям.

Там, де необхідно діагностика ходової?

Якщо в області ходової починають з’являтися сторонні звуки (шум, клацання і т.д.), погіршується рівень комфорту при проїзді через нерівності, збільшується віддача рульового колеса, то знос комплектуючих критичний. Визначити несправні елементи і допомагає діагностика. Виявити знос на початкових стадіях можна при дотриманні періодичності планового техобслуговування.

Діагностика ходової частини

Самостійна діагностика

Самостійна діагностика може бути виконана двома способами:

— При русі авто. Якщо зі зростанням швидкості погіршується керованість, наявний значний люфт керма, то з великою часткою ймовірності є проблеми з керманичами тягами або рейкою. Проходження поворотів під невластивим креном — ознака несправності стабілізаційної системи. Діагностика під час руху проводиться на різних швидкостях і дорожніх покриттях.

— На стоянці. В даному випадку потрібно скористатися оглядовою ямою або естакадою. Також знадобляться інструменти, домкрат, лампа. В ході діагностики оглядаються опори, маточини та інші деталі.

Комп’ютерна діагностика

Сучасні автомобілі припускають велику кількість електронних компонентів. Вони дозволяють швидко і точно виявити несправності. Для цього використовується спеціальне обладнання та програми. Суть діагностики зводиться до зчитування помилок і їх подальшу трактування. Також можливо тестування ходової на спеціальних стендах.

Комп’ютерна діагностика проводиться на базі станцій техобслуговування. Її потрібно виконувати не тільки при наявності підозр на несправність, появі кодів помилок на приладовій панелі, але і з метою профілактики. Оптимальна періодичність — один раз в 12 місяців. Вартість діагностики залежить від конкретного автосервісу, моделі автомобіля, терміновості.

Ігнорувати проблеми з ходовою — не найкраще рішення. Як мінімум поломка може застати в самий невідповідний момент, як максимум — привести до ДТП.

 

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com