Дезертир или не дезертир?

420 Новости Винницы

15.07.15 редакцией нашего сайта была опубликована статья «На Винничине обнародовали имена военнообязанных-дезертиров», где было сказано — «военнообязанный  Господинин В.А. (пгт. Чечельник) вообще сбежал из академии Сухопутных войск».

Через несколько дней к нам в редакцию пришло письмо от Господинина Василия Алексеевича, в котором он высказал свое недовольство в связи с публикацией данной информации о нем, так же в письме автор описал альтернативную версию событий:

«1. Мене було незаконно мобілізовано (підроблено документи, що я придатний до служби, в той час як я є обмежено придатним, а можливо буду визнаний і зовсім непридатним через різке погіршення стану здоров’я). Як доказ маю довідку з лікарні з мокрою печаткою та підписом головного лікаря, зазначеним номером вихідної документації про те, що до бланків Тростянецького РВК було перенесено дані за 2014 рік. На той час, хоч і мав хвороби, почував себе більш-менш нормально і хотів іти служити добровольцем, тому сам просив комісію так написати. У 2015 році мене визнали обмежено придатним.
2. Мене було даремно перевезено через всю Україну і визнано не зарахованим до вище згаданої Академії за станом здоров’я.
3. Я отримав усний наказ від супроводжуючого воєнкома (м. Жмеринка) їхати додому самостійно, за свій кошт, ніяких документів мені на руки при цьому не дали — чому, питання для можливого внутрішнього розслідування або звернення до військової прокуратури з цього приводу.
4. Зараз знаходжуся на стаціонарному лікуванні у місцевій лікарні, моє місцезнаходження відоме районному військомату.
Збираю доказову базу для ймовірного звернення до суду з приводу завданих мені матеріальних та моральних збитків, для захисту честі та гідності.
Хочу зазначити, що стан мого здоров’я, на жаль, залишає бажати кращого, я сподіваюся на мирне вирішення конфлікту
.

З повагою,
Господінін В. О.
»

Также Господинин В.А. прислал ссылку на свою версию событий, которая опубликована в блоге журналиста Юрия Луканова: https://www.blogs.telekritika.ua/?id=3906

Редакция информационного портала AllVin надеется на скорейшее разрешения сложившейся ситуации и восстановление справедливости.