Депутатка від «Голосу» Устінова заявила про попередження щодо її виключення з партії

34 Новости Винницы

Нардепка від партії «Голос» Олександра Устінова заявила, що отримала попередження від політичної ради партії про виключення за те, що голосувала у Верховній Раді. Устінова додала, що попередження схоже виглядає як привід «здихатися» неугодних депутатів.

Про це депутатка написала у Фейсбук і опублікувала рішення політради партії.

«Захищаючи НАБУ та незалежність антикорупційних органів, не могла навіть уявити, що керівництво моєї партії оберне це проти мене. Публікую рішення політичноі ради партії «Голос» щодо голосування про направлення в Конституційний суд подання про призначення голів НАБУ та ДБР президентом і попередження про можливе виключення мене з партії.

Це – попередження про виключення з партії, яке схоже виглядає як привід «здихатися» неугодних депутатів. Мені дивно було дізнатися з публічних коментарів голови моєї партії Кіри Рудик, що начебто хтось з народних депутатів був присутній на засіданні політ ради (керівний орган партії). Це неправда, ніхто про нього навіть не знав.

А наше голосування в Парламенті було не за зміни до Конституції. Ми голосували лише за направлення звернення в КСУ, яке вже один раз визнало неконституційним можливість призначення годів НАБУ та ДБР президентом. Це технічний і тактичний крок, щоб не дати швидко проголосувати провладний законопроект, щоб знести керівницьво НАБУ та зробити його залежним політично органом. Це називаться «домахатися до мишей», вибачте на слові, або знайти привід», – йдеться в повідомленні.

Справа йдеться щодо голосування депутатів від «Голосу» у Верховній Раді, коли вони підтримали надсилання на розгляд Конституційним Судом законопроекту про НАБУ та ДБР.

У рішенні, опублікованому політичною радою партії «Голос» йдеться про те, що незважаючи на нанесену суттєву шкоду репутації партії внаслідок голосування членів партії «Голос», депутати Соломія Бобровська, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль та Ярослав Юрчишин, не отримають дисциплінарні санкції. А у разі повторного вчинення дій, що суперечать позиції політичної партії, їх будуть вимушені виключити.