Цифровий чи ртутний термометр

Цифровий чи ртутний термометр: що краще?

51 Новости Винницы

Цифровий термометр – пристрій, який використовується для вимірювання температури тіла, коли з’являються ознаки жару. Тим не менш, вимірювання температури іноді може спантеличити. Хороше розуміння різних типів термометрів допоможе зробити правильний вибір. У цій статті дізнаємося про основні типи термометрів і оцінимо їх переваги.

Цифровий чи ртутний термометр

Типи термометрів:

  • Цифровий термометр для пахвової западини. Пристрій легко використовувати для вимірювання температури у дорослих та дітей. Необхідно помістити термометр пахви приблизно на хвилину, щоб отримати точну температуру. Більшість цифрових термометрів поставляється з інструкціями виробника, які спрощують їхнє використання.
  • Цифровий вушний (барабанний) термометр. Поміщається у вушну раковину визначення температури. Цьому цифровому термометру потрібна лише секунда для зчитування температури, але він досить дорогий. Крім того, для отримання точних показань необхідно правильно розташувати вушний термометр у вусі.
  • Цифровий термометр для чола. Лобний термометр знімає показання шляхом сканування скроневої артерії чола. Термометр зчитуватиме інфрачервоне тепло, що походить від голови, щоб визначити температуру тіла. Це один із найзручніших пристроїв.
  • Термометр скляний та ртутний. Цей тип термометра є трубчастою судиною з ртуттю всередині. Хоча термометр точно фіксує температуру, завжди існує ризик пошкодження цілісності градусника та впливу ртуті.

Переваги цифрових термометрів:

  • можуть зчитувати температуру швидко та з високою точністю;
  • зручні та прості у використанні;
  • безпечні;
  • мають доступну ціну;
  • не вимагають спеціального зберігання та догляду.

Термометр можна управляти одним дотиком, він автоматично вимикається через 30 секунд. Якщо температура перевищує 38 градусів Цельсія, термометр подає сигнал тривоги.

Таким чином, цифровий термометр здатний виміряти фактичну температуру тіла. Він не просто вимірює температуру тіла, як і інші звичайні термометри. Для діагностики лихоманки не потрібна температура поверхні. Справа в тому, що температура в пахвових западинах і в роті, де розміщуються традиційні термометри, видає показання, що коливаються. Цифровий термометр можна помістити у вухо. Він використовує спеціальний метод інфрачервоного лазера для точної реєстрації внутрішньої температури тіла.