Чим підгодовувати фікус в домашніх умовах?

128 Новости Винницы

Фікус — вічнозелена рослина, яку тримають для декору у квартирах та будинках. Як доглядати за фікусом знають усі квіткарі, а от чим підгодовувати рослину для того, щоб вона була пишна знають одиниці.

Плануючи собі систему як доглядати за фікусом потрібно включити до неї підкормки, які допоможуть рослині вирости здоровою та прослужити багато років. Розглянемо, що треба знати під час догляду за фікусом те чим його підгодовувати.

Чим підгодовувати фікус в домашніх умовах?

Догляд за фікусом в домашніх умовах

Для рослини потрібно підібрати постійне місце, де буде тепло та багато світла. Фікус не любить багато води, тому його потрібно поливати тільки після того, як висохне ґрунт. В той же час потрібно періодично влаштовувати для рослини душ кімнатної температури та чистити листя від пилу.

Надмірна волога може привести до того, що коренева система рослини загине. Рівень вологи у кімнаті повинен бути не більше 70%. В залежності від сезону фікус потрібно підгодовувати.

Навіщо потрібно удобрювати фікус?

Якою б якісною не була земля для рослин, в ній недостатньо поживних речовин, які потрібні для нормального розвитку. Для того, щоб поповнити запас цих речовин використовуються добрива різного типу.

Якщо в землі недостатньо мікроелементів, то з доглядом за квіткою можуть виникнути проблеми. Найчастіше недостача поживних речовин приводить до таких проблем:

1. Квітка більше не росте.

2. Листя втрачає колір.

3. Стебла починають витягувати ся та стають дуже слабкими та високими.

4. На листі з’являються пігмент.

5. Листя стає жовтим та опадає.

6. У фікуса з’являються паразити.

Якщо ви знайшли у своєї рослини хоча б одну проблему треба поповнити запас поживних речовин та організувати підгодівлю.

Як саме підгодовувати фікус?

Підхід до підгодівлі рослини повинен бути комплексним тому, що якщо у ґрунті не буде вистачати хоча б одного поживного елементу фікус втратить свою красу.

Важливими етапами догляду за квіткою вважається:

• Правильна пересадка та регулювання розміру тари;

• Регулярний та якісний полив;

• Обрізка по сезону.

Часто годувати фікус не потрібно, а для його якісного зросту достатньо один раз весною внести добриво для того, щоб процес вегетації її був якісним.

У квітковому магазині вам можуть сказати конкретно дозу та тип добрива, які потрібно вносити. У весняний період квітку годують кожні 14 днів використовуючи різні речовини органічного та мінерального походження. Взимку вносити добрива достатньо один раз.

З цим видом речовин краще не експериментувати та запитати у фахівців, що можна купити для квітки. Удобрюючи рослину зверніть увагу на те, щоб речовини не попадали на бруньки та листя. Це приведе до опіків рослини та псування її зовнішнього вигляду. Добриво для квітки вносяться тільки у вологий ґрунт для того щоб коренева система рослини не згоріла.

Деякі власники фікусів використовують для підкормки тваринний перегній та пташиний послід. Але експериментувати з такими речовинами новачкам у вирощуванні квітів не рекомендується. Потрібно знати точні пропорції речовин для того, щоб не знищити кореневу систему кімнатної рослини.