Чи варто ремонтувати iPhone самостійно?

Чи варто ремонтувати iPhone самостійно?

96 Новости Винницы

Рішення відремонтувати свій iPhone самостійно може виявитися досить непростим. Якщо користувач його зіпсує, то отримає ще й даремну купу деталей. Якщо iPhone знаходиться на гарантії або його господар має Apple Care, цей варіант майже завжди буде краще. Айфон ремонт переносить завжди «безболісніше», коли цим займаються майстри. Це проста, але дуже важлива істина, яку досі чомусь багато хто не в змозі збагнути. Але можна спробувати й самому, щоправда, лише деяких випадках.

При цьому можна заплатити за ремонт Apple якомусь ліцензованому ремонтному центру або навіть неліцензованій компанії, але це може бути дорого, залежно від того, в чому проблема. Зробити ремонт самому, як правило, буде дешевшим, якщо не посилити ситуацію. Це особливо вірно щодо старих телефонів, на які з більшою ймовірністю не діятиме гарантія.

Чи варто ремонтувати iPhone самостійно?

Скільки можна буде заощадити в такій ситуації — також залежатиме від того, у чому полягає проблема. Комплект для ремонту екрану iPhone 6 — одного з найдорожчих компонентів — коштує трохи менше, ніж вартість його офіційного ремонту, тоді як комплект для iPhone 5S або 5 складає менше половини вартості професійного ремонту. З іншого боку, роз’єм Lightning та роз’єм для навушників значно дешевше навіть для новітніх iPhone.

У будь-якому випадку дуже важливо розуміти, що перш ніж розкривати зламаний мобільний пристрій, необхідно вичерпати всі прості виправлення. Очевидно, якщо екран розбитий, проблема безпосередньо у ньому, проте якщо порт чи кнопка перестають працювати, завжди є кілька варіантів, які варто спробувати без використання викруток.

Нарешті, якщо користувач ніколи не зачищав провід до того, як полагодити iPhone, зробленим пристрій своїми руками — досить погана ідея, тому що при невдалому розкладі можна лише посилити ситуацію. Звичайно, у світі достатньо людей, у яких чимало досвіду та часу, щоб возитися з нутрощами електронних пристроїв, вони можуть вставити Raspberry Pi в підсилювач або зробити інші дії, які можуть вплинути на перебіг подій позитивно, і не доведеться йти до майстрів. Чимало і тих, кому просто не шкода довести свій пристрій до того, що потім його можна буде тільки викидати. Але якщо немає досвіду робити такі пристрої, ні зайвих грошей, щоб купити нове, тоді відповідь очевидна — потрібно звертатися до фахівців.