Благодійники передали сільським бібліотекам Вінниччини 300 комп’ютерів

26 Новости Винницы

17 березня бібліотекам Вінниччини передано 300 комп’ютерів у рамках проєкту «Дія. Цифрова освіта». Першою комп’ютери для місцевої бібліотеки отримала громада с. Бохоники Вінницького району. Вінниччина стала четвертою областю, яка отримує комп’ютери у рамках програми розвитку цифрової освіти.

Про це повідомляється на сайті ОДА.

Проєкт «Дія. Цифрова освіта» розвиває Міністерство цифрової трансформації України. З січня 2020 року офіційним партнером цього проєкту виступає Всеукраїнська громадська організація «Українська бібліотечна асоціація». Одним із завдань проєкту «Дія. Цифрова освіта» — комп’ютеризації сільських бібліотек України.

Цікаво те, що на реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Техніку передали партнерами – Благодійним фондом Favorit Foundation.

«Чому саме для сільських бібліотек? Важливо, щоб сюди приходили діти та бібліотеки стали місцем не лише для навчання і спілкування, а й місцем, де навчатимуться цифровій грамотності не теоретично, а практично», — підкреслив голова правління Асоціації розвитку туризму Фазиль Аскеров.

За умовами проєкту, 150 сільських бібліотек з 52 територіальних громад Вінниччини отримають по 2 комплекти комп’ютерної техніки та один комп’ютерний стіл. Комп’ютери підходять для використання бібліотеками як для суто бібліотечної роботи, так і для доступу користувачів до мережі «Інтернет» і можливості здобути цифрові навички на платформі «Дія. Цифрова освіта».

До слова, у Вінницькій області функціонує 915 бібліотек, з них у сільській місцевості – 816. Наразі комп’ютеризовано понад 50% бібліотек області, серед сільських бібліотек – 39%.

До списку бібліотек, які отримають комп’ютери, насамперед включено сільські бібліотеки та бібліотеки ТГ, які до цього часу такої техніки не мали або мали лише один ПК і на територіях яких є інтернет-покриття.