Безкоштовні поїздки в громадському транспорті Вінниці для пільговиків з інших міст можуть зробити, якщо за них заплатить громада

26 Новости Винницы

У Вінниці з 1 січня 2021 року почали діяти нові правила перевезення громадян пільгових категорій населення в муніципальному транспорті Вінницької міської територіальної громади. Кількість безкоштовних поїздок на місяць обмежена та залежить від категорії того чи іншого пільговика. Пільгові Муніципальні картки для проїзду в громадському транспорті зараз оформляють лише для жителів Вінницької міської громади. У КП «Вінницякартсервіс» повідомили, що пільгові картки можуть виготовити і жителям інших громад, але за рахунок коштів бюджету відповідної територіальної громади. Пропонують укласти відповідний Меморандум між громадами.

«…була проведена спільна зустріч із представниками громадських організацій АТО/ООС, департаментом соціальної політики Вінницької ОДА, виконавчих органів міської ради, КП «Вінницякартсервіс» та КП «Вінницька транспортна компанія».

На зустрічі обговорювалось питання збереження безкоштовного проїзду зокрема цієї категорій громадян в міському транспорті Вінниці для мешканців інших територіальних громад регіону. З 2015 року держава не надає жодної компенсації за перевезення пільгових категорій населення транспортним підприємствам, які здійснюють у містах пасажирські перевезення. Компенсацію за пільгові перевезення мешканців обласного центру «Вінницька транспортна компанія» отримує лише з бюджету Вінницької міської територіальної громади.

Тому під час цієї зустрічі було досягнуто домовленостей провести спільну нараду із головами інших територіальних громад Вінницької області щодо обговорення питання виготовлення карток для їх мешканців, які мають право на пільговий проїзд, та подальшу компенсацію з бюджетів об’єднаних територіальних громад КП «ВТК» за надані послуги», — зазначено в повідомленні.

КП «Вінницякартсервіс» розіслало листи очільникам всіх територіальних громад Вінниччини з пропозицію укладення Меморандуму про співпрацю для збереження соціальних гарантій у сфері транспортного обслуговування громадян, які зареєстровані у територіальних громадах області, але постійно користуються громадським транспортом у м. Вінниці.

«У разі його підписання, підприємство «Вінницякартсервіс» зобов’язується за рахунок коштів бюджету відповідної територіальної громади, виготовити пільгові Муніципальні картки вінничанина її членам», — зазначає пресслужба «Вінницякартсервіс».

Важливо! Протягом двох місяців, до моменту ухвалення спільного з об’єднаними територіальними громадами Вінницької області рішення щодо цього питання, проїзд у громадському транспорті Вінницької міської територіальної громади для учасників та ветеранів АТО/ООС здійснюватиметься на безоплатній основі за наявності відповідного пільгового посвідчення.

Як повідомляла , з 1 січня 2021 року в мерії затвердили Порядок надання пільг на проїзд у міському електричному та автомобільному транспорті загального користування, який працює в звичайному режимі руху, окремим категоріям громадян.