Автонавантажувачі: різновиди моделей та обладнання

Автонавантажувачі: різновиди моделей та обладнання

64 Новости Винницы

Автонавантажувач є підйомно-транспортною машиною, яка часто використовується для виконання різних функцій: підйому, переміщення та подальше розвантаження. Крім підйомно-транспортних робіт, навантажувачі часто використовуються при виконанні різних додаткових дій.

Автонавантажувачі: різновиди моделей та обладнання
Які бувають автонавантажувачі?

Вони поділяються на:

  • типу вантажу — це ковшові моделі, що використовуються для дій з насипними виробами, та вилкові, що функціонують з вантажами (вони штучні);
  • ходової частини — моделі колісного або гусеничного вигляду;
    виду реалізованих дій – на моделі циклічної та постійної дії;
  • приводу – на моделі з ДВЗ та електронні навантажувачі.

Автонавантажувачі нового покоління обладнуються двигунами гібридного типу (з ДВЗ та електродвигуном). Після цього об’єднання навантажувач придбав потужність дизеля та підвищену маневреність машини. Крім цього, багаторазово знижуються витрати на паливо.

Фронтальні моделі

Зазвичай вони мають шарнірне зчленування. Шарнірно-зчленована рама (ШСР) включає передню та задню половини, які з’єднані петлею.

Така конструкція забезпечує навантажувачу максимальну маневреність, стійкість та прохідність.

Міні-навантажувачі

Дані моделі мають бічний шарнір. Бокове рульове управління є конструкцією, в якій міні-навантажувач має незалежне управління правою і лівою стороною, завдяки чому він може повертатися, змінюючи швидкість обертання коліс без зміни їх напрямку. При обертанні лише лівих коліс навантажувач повертає праворуч.

Навантажувачі вилкові

Їх застосовують з метою роботи із завантаженням заготовок. Виделки — 2 великі смуги, які знаходяться під кутом 90 градусів — служать як головний блок управління. Функціонування вил виконується за допомогою гідравлічного витягу.

Вила та елеватори можуть бути розташовані спереду машини (для фронтальних) або збоку (для бічних навантажувачів). ДВЗ застосовується як привід у вилкових автонавантажувачах. Шасі виконано на пневматичних чи твердих шинах, коли гума накладається на верхню частину обода.

Види навантажувального обладнання

Найбільш поширені фронтальні навантажувачі, які розвантажують вантаж уперед. Інші моделі: напівповоротні моделі з кермовим керуванням, що розвантажують вантажі в бічному напрямку; навантажувачі з відкидним верхом, що розвантажують ківш ззаду.

 

З приводу реклами пишіть на почту: allvin.com.ua@gmail.com