Автомобіль в аренду: що потрібно знати про цю послугу

69 Новости Винницы

У більшості міст можна орендувати машину на кілька днів або триваліший період. У Києві ця послуга може стати в нагоді за різних обставин — як від поїздки на сімейний відпочинок, так і для бізнес-зустріч із партнерами. Це не тільки зручно, але іноді ще й вигідніше, ніж мандрувати у Києві власним автомобілем. Від чого залежить вартість оренди авто? Чи зручно орендувати на один день, чи є обмеження щодо кілометражу пробігу — ці питання цікавлять тих, хто вперше орендує машину. Відповіді на ці та інші запитання Ви знайдете на сайті компанії RentMe. Також тут Ви зможете обрати автомобіль відповідного класу та орендувати його.

Автомобіль в аренду: що потрібно знати про цю послугу

Вартість оренди залежить від класу машини та тривалості
Цінова політика на автопрокат суттєво відрізнятиметься в залежності від двох основних факторів: марки та моделі машини та терміну оренди. Чим на триваліший термін оренду оформляєте, тим меншою буде вартість за день. Ціна оренди на добу та на 30 днів однакового автомобіля може відрізнятися на 50-60%. Якщо плануєте тривалу поїздку, звичайно, зручніше брати авто на тривалий час.

Інший момент, що має значення, — страховка, яку сьогодні утримують практично всі компанії. Сума залежатиме від класу авто і становитиме від $300 за «народний» Ланос до $4000 за Range Rover або Lexus LX570. Сума грошей (застава), яку залишає орендар, — це сума, яку у разі ДТП чи пошкоджень страхова компанія не покриває, і тому вона завжди утримуватиметься з клієнта.

Чи існує оренда без внесення застави?

Прокат авто без застави можливий, хоча не всі компанії надають таку послугу. Не вносити заставну вартість можна в таких випадках — якщо орендуєте авто з водієм (орієнтовно це коштує від 200 грн. година) або укладаєте договір у компанії на так звану «супер страховку». Це додатковий внесок із добовою тарифікацією, що дозволяє компенсувати можливі збитки. Розцінки залежать від класу авто та стажу водія. Є варіант із внесенням половини застави, коли клієнт платить додатково відсотки за оренду щодня. Так і компанія, і сам клієнт захищають себе і від неприємностей, і від збитків.

Користувачі з досвідом прокату авто на території України зазначають, що зараз кожен третій під час укладання договору оренди оформлює один із запропонованих варіантів додаткового страхування.